Tv-aanbieder Joyne is gestopt met haar activiteiten en Canal Digitaal heeft op vrijdag 16 april met de curator een overeenstemming bereikt om de dienstverlening van Joyne tijdelijk voort te zetten. Daarmee wordt voorkomen dat de klanten van Joyne per direct zonder televisie komen te zitten.

Het zenderpakket is wel conform het huidige Canal Digitaal aanbod en bevat dus uitsluitend de zenders die bij Canal Digitaal in het pakket zitten, dit betekent dat doorgifte van de volgende kanalen per direct is gestopt:

·         Discovery

·         Eurosport 1 en 2

·         Discovery HD Showcase

·         ID Investigation Discovery

·         TLC

·         Animal Planet

Deze oplossing is tijdelijk en het is raadzaam om voor 31 mei 2021 over te stappen.

De bestaande Joyne systemen, zoals bijvoorbeeld de “Mijn Joyne” portal, zijn niet langer toegankelijk voor klanten en dealers.

Voor zakelijke Joyne abonnees zullen wij (indien gewenst) voor al onze klanten proberen het huidige Joyne contract voort te zetten, gebaseerd op de huidige aantallen en tarieven. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zullen wij u hierover berichten.

Soms zijn er ook mogelijkheden om signaal van kabelTV of glasvezelproviders (Trined) om te zetten naar een geschikt signaal voor camping distributie.

Particuliere Joyne abonnees kunnen zelf de keuze maken of ze willen overstappen naar Canal Digitaal. Zolang de tijdelijke dienstverlening wordt voortgezet zal Canal Digitaal bij doorlopende abonnementen de facturatie overnemen en deze, met de tarieven van Joyne, vanaf mei 2021 in rekening brengen. April wordt niet in rekening gebracht. De abonnee dient zelf het abonnement met CI module en smartcard af te sluiten bij Canal: https://www.canaldigitaal.nl/satelliet-tv/thuis/#packages

Momenteel geeft Canal Digitaal aan particuliere abonnees 50% korting op de CAM-701 module bij een eenjarig abonnement. Belangrijk hierbij is dat het Joyne ID- en CImodule-nummer wordt doorgegeven aan Canal.

Technische aanpassingen:

·         Schotel dient gedraaid te worden van Eutelsat 9E naar Astra 23,5E

·         CAM modules en smartcards dienen te worden gewisseld in de headends

·         Headends en TV’s van gasten dienen opnieuw te worden geprogrammeerd

·         Doordat Canal Digitaal uitzendt met een hogere bitrate (kwaliteit) dan Joyne, dient er in sommige gevallen een extra headend te worden geïnstalleerd