Docsis 3 modem systemen

Voor chalets en bungalows is een wifi toegangspunt binnen de accommodatie een groot voordeel, zeker in combinatie met de moderne portable wifi toestellen en smart tv’s.

Docsis 3 modemsystemen zijn het beste alternatief voor internetverkeer via een bestaand (coax) TV netwerk. Enkel een glasvezelnetwerk heeft een grotere capaciteit. Docsis 3 maakt internetverkeer tot 800 mbps per modem mogelijk. Daarom wordt de Docsis 3 standaard gebruikt door alle Nederlandse en Vlaamse TV providers zoals Ziggo-UPC, Zeelandnet, Telenet enz.

Ons basissysteem is geschikt voor 1 gbs datasnelheid en 500 klantmodems. Onze modems zijn voorzien van zowel 4 netwerkpoorten als 2,4 ghz als 5 ghz wifi.

De Docsis techniek scheidt het internetverkeer in een up- en download carriers, waardoor het modemsignaal gemakkelijk in beide richtingen is te versterken in de cai versterkers, zodat kabeldemping en omvangkabel van het netwerk geen rol spelen. Wij controleren met speciale signaalgenerators en geijkte meetapparatuur uw coax infrastructuur en passen dit aan. Bij eenvoudigere systemen (zoals Corinex) is het aantal klantmodems, omvang van het systeem en de capaciteit veel beperkter.

Wij installeren diverse types modemsystemen geschikt voor 5 tot meer dan 1000 modems, vaak ook in combinatie met wifi accespoints voor toeristische plaatsen. Alle gebruikers modems worden automatisch geconfigureerd of plug- and play geleverd. Bandbreedtebeheer en eventuele authenticatie worden centraal geregeld.

Meer informatie vind u op docsis.nl