Camerabewaking

Helaas zijn bewakingscamera’s vaak nodig. De bewaking van eigendommen van zowel de campingeigenaar als de gast is soms noodzakelijk. Zowel de caravans van de klanten als de accommodaties die een camping of vakantiepark biedt, worden steeds luxer en dus waardevoller. Hoewel sommige mensen bewakingscamera’s als inbreuk op hun privacy zien, zijn ze vaak onmisbaar.

Camera’s kunnen ook preventief werken en de sociale controle vergroten. Zo is het mogelijk om de camerabeelden toe te voegen aan het TV-net als een extra zender. Dit verhoogt niet alleen de sociale controle, maar dit opent ook een aantal informatieve en nuttige mogelijkheden. De camera’s op slagboom en kassa’s kennen we allemaal. Maar denk ook eens aan een vaste camera gericht op het podium van de kantine/recreatiezaal, de speeltuin/veld, zwembad of snackbar. Eventueel met live geluid is dit een goede aanvulling op een eigen informatiekanaal en zullen veel ouders dit zeker waarderen.
We onderscheiden twee soorten camera’s:
1. conventionele, analoge camera’s, aangesloten met coax op beeldscherm of harddiskrecorder
2. IP camera’s, aangesloten d.m.v. utp op een opname PC met opname software of een NAs (netwerk opslag device)

IP- camera’s kunnen d.m.v. wifi ook draadloos benut worden op afstanden tot 20 km (zichverbinding). Dit maakt ze flexibel inzetbaar. Sinds de introductie van de megapixel ip-camera’s is de kwaliteit van de IP camera’s hoger dan de conventionele camera’s. Toch is de combinatie van een aantal conventionele camera’s met een moderne harddisk recorder met netwerkaansluiting vaak een goede oplossing voor opname van meerdere camera’s op één locatie.