KPN Digitenne

KPN Digitenne is in sommige provincies al begonnen met de voorbereidingen om zijn netwerk te moderniseren naar DVB-T2. Eind april 2019 zal de omzetting voltooid zijn. KPN heeft Nederland voor de omzetting in vijf regio’s opgedeeld. De planning is als volgt:

  • In Groningen en Drenthe is het netwerk al vernieuwd.
  • Februari 2019 gaan Friesland, Overijssel en een gedeelte van Gelderland over.
  • Maart 2019 gaan het andere gedeelte van Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland over.
  • April 2019 gaat Limburg over.
  • Daarna wordt duidelijk wanneer Noord- en Zuid-Holland over gaan.

Bij consumenten die decoders of insteekkaarten (CI modules) huren, zal de hardware worden omgeruild omdat de huidige decoders hiervoor niet geschikt zijn. Naast de nieuwe DVB-T2 norm zal ook de HEVC-compressietechniek gebruikt worden. Hierdoor kan Digitenne in de toekomst enkel met een Ultra HD-televisie worden ontvangen. Analoge omzetting zoals met de Polytron DPM en SPM kopstations zal hierdoor niet meer mogelijk zijn. Digitale PCU 4000 kopstations kunnen worden aangepast naar satellietontvangst van Canal Digitaal of Joyne.

Wilt u meer informatie over de omschakeling en/of de aanpassing van uw kopstation? Neem dan contact met ons op via deze link.